Tieto

 

Tiedossa on tilaa edetä

Isossa yrityksessä urakehityksen rajat eivät tule heti vastaan, ja luottoa löytyy ikään katsomatta.

Program manager MARIA HYYTIÄINEN hakeutui Tiedon palvelukseen suoraan koulunpenkiltä. Valmistuttuaan kolmisen vuotta sitten Teknillisestä korkeakoulusta diplomi-insinööriksi hän aloitti projektikoordinaattorina taloushallinnon sähköisten palvelujen kehittämishankkeessa. Sen jälkeen tie vei verkkopalvelujen suunnitteluun ja asiakastöihin, ja nyt hän vetää Tiedon sisäistä innovaatio-ohjelmaa.

"Henkilöstön monipuoliset taustat ovat työyhteisölle rikkaus.- Ohjelman yhtenä tärkeänä tavoitteena on saada yhtiön sisällä ja asiakasrajapinnassa syntyvät ideat entistä paremmin esiin. Samalla luodaan mahdollisuuksia, joilla niitä kehitetään eteenpäin uusiksi toimintamahdollisuuksiksi ja palveluiksi, Hyytiäinen kuvaa.

28-vuotias Hyytiäinen on mainio esimerkki siitä, että Tiedossa työsuhteen pituus ei ole kynnysehto urakehitykselle. Aktiiviselle ja yritteliäälle tekijälle on tarjolla haasteita ja etenemismahdollisuuksia ikään katsomatta. Isosta talosta löytyy myös paljon liikkumavaraa: työntekijä voi edetä organisaation sisällä sekä ylöspäin että sivusuuntaan omasta kiinnostuksestaan riippuen.

- Kokemuksesta voin sanoa, että luottamusta löytyy myös nuoremmalle polvelle, Hyytiäinen vakuuttaa.

Tieto on toimialallaan Suomen vanhimpia yrityksiä, sillä se aloitti jo reikäkorttien aikakaudella 1960-
luvulla. Nykyisin 17 000 ihmistä työllistävän yhtiön toiminta on laajasti kansainvälistä. Hyytiäinen kertoo tienneensä jo Tietoon hakiessaan, että yritys toimii Pohjoismaissa, mutta toiminnan todellinen laajuus ja monipuolisuus yllättivät. Työtehtävät voivat viedä eri puolille Eurooppaa ja myös sen ulkopuolelle.

Tiedon pitkä historia näkyy henkilöstön ikärakenteessa: yhtiöstä löytyy niin junioreita kuin senioreitakin. Hyytiäisen mielestä tämä on työyhteisölle rikkaus.

- Pidemmän työuran tehneiden kollegoiden ja esimiehen käytännön kokemuksesta ja neuvoista on aina apua.

Henkilöstön keskuudesta löytyy myös monenlaisia työ- ja koulutustaustoja.

- Tiimissäni on tietojenkäsittelyn ammattilaisten ja insinöörien lisäksi esimerkiksi yhteiskuntatieteilijöitä, Hyytiäinen mainitsee. Hänen mielestään yhtiössä on sen suuresta koosta huolimatta avoin ja joustava työilmapiiri, johon uuden tulokkaan on helppo sopeutua.

- Täällä tutustuu nopeasti ihmisiin, ja omakin tiimini pitää usein yhtä vielä työajan ulkopuolella. Yksi hyvä henkireikä ovat harrastekerhot, joita on todella laaja kirjo.

^ Sivun ylälaitaan

Tieto

Digium

Tieto on palveluyhtiö, joka tarjoaa tietotekniikka-, tuotekehitys- ja kon-sultointipalveluja. Noin 17 000 asiantuntijaamme tekevät meistä yhden johtavista tietotekniikan palveluyrityksistä Pohjois-Euroopassa ja tietyillä segmenteillä globaalin markkinajohtajan. Vahva asiakaskeskeisyys ja sähköisten palveluiden asiantuntemus erottavat meidät kilpailijoistamme.

www.tieto.fi