Solita

 

Asiantuntemus kiertää työkaverilta toiselle

Monipuolinen osaaminen ja hyvä ilmapiiri ovat Solitan valttikortteja.

IT-yritys Solitassa tehdään töitä hyvin monen eri teknologian, tekniikan ja tuotteen kanssa. Esimerkiksi viimeaikaisen Google-yhteistyön myötä tuotepäällikkö IVAR EKMAN, 28, on erikoistunut Google Search Appliance (GSA) -tuotteeseen.

”On mahtavaa
työskennellä
taitavien,
nuorekkaiden
ihmisten kanssa.”

– Asiakkaan oppii tuntemaan luontevasti hommien edetessä, koska yhteyttä pidetään intensiivisesti aina kehitysvaiheesta julkaisuun asti, Ekman kertoo.
Solitassa työskentelee paljon diplomi-insinöörejä, mutta Ekman on valmistunut Tampereen yliopistosta pääaineenaan vuorovaikutteinen teknologia.

– Yksinkertaisin syy viihtymiseeni ovat ilman muuta ihmiset. On mahtavaa työskennellä taitavien, nuorekkaiden tyyppien kanssa. Talossa on paljon osaavia oman alansa asiantuntijoita, joten aina löytyy joku, jonka puoleen kääntyä ongelmatilanteissa.

Solitalla asiat ovat hyvin myös työsuhteeseen liittyvien etujen osalta. Esimerkkinä Ekman mainitsee jokavuotiset pikkujoulut, joihin myös työntekijöiden puolisot ovat tervetulleita. Solita on saanut työnantajana julkistakin tunnustusta, sillä se ylsi listasijoitukseen vuoden 2010 Suomen parhaat työpaikat -rankingissa.
170 henkeä työllistävällä yrityksellä on toimipisteet Helsingissä ja Tampereella.

Osaavan joukon jatkoksi haetaan juuri nyt projektipäälliköitä, ohjelmisto-suunnittelijoita, tietovarasto- ja Business Intelligence -asiantuntijoita sekä integraatio-osaajia suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakaskohtaisia tietojärjestelmiä, tietovarasto- ja raportointiratkaisuja sekä laajoja järjestelmäintegraatioita. Myös osa-aikatyöstä kiinnostuneille opiskelijoille löytyy hommia, ja gradun tai diplomityön tekeminenkin onnistuu. Nuoria työntekijöitä arvostetaan, sillä he hallitsevat hyvin uudet asiat ja pursuavat tuoreita ideoita, joita tarjota asiakkaille.

– Täällä kasvatetaan Solitan työkulttuuriin ja tapaan toimia. Senkin takia yhteishenki on hyvä. Ohjelmistopuolelle tulevat saavat aluksi tehdä talon sisältä määrätyn ohjaajan opastuksella harjoitustyön, jonka avulla tutustutaan yritykseen, työkaluihin ja tekniikoihin. Se on helppo tapa päästä rytmiin mukaan, Ekman kuvailee.

Työssään Solitalla hän arvostaa myös mahdollisuutta vaikuttaa itse tehtäviinsä ja oppia jatkuvasti uutta.

– Olemme kehityksen kärjessä, ja työnkuvaa voi vaihdella kiinnostuksen mukaan.

 

^ Sivun ylälaitaan

Solita

Digium

Solita Oy on vaativiin tietojärjestelmäratkaisuihin ja IT-asiantuntijapalveluihin erikoistunut suomalainen yritys, joka tuottaa erityisesti ohjelmisto-, integraatio- ja Business Intelligence -ratkaisuja.

Oletpa kokenut ammattilainen tai ensimmäistä oikeaa työpaikkaasi etsivä opiskelija, Solitassa voit rakentaa uraasi ja elämääsi innostavassa ja mukavassa ympäristössä. Tutustu avoimiin tehtäviimme osoitteessa www.solita.fi/ura.