ramboll

 

Talotekniikka on tiimipeliä

Tuomi Yhtiöiden siirtyminen osaksi Rambollia monipuolistaa lvi-suunnittelija Timo Torkkelin työtä.

Insinööri TIMO TORKKELI, 27, tekee työkseen lvi-suunnittelua erilaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Torkkelia ja tämän kanssa työskenteleviä on kiittäminen siitä, että lämmitys, ilmastointi ja vedentulo pelaavat esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentän laajennusosassa, kauppakeskuksissa, sairaaloissa ja päiväkodeissa. Rambollainen Torkkelista tuli tänä syksynä, kun hänen työnantajansa Tuomi Yhtiöt Oy siirtyi osaksi kansainvälistä Rambollia.

”Olen kiinnostunut Rambollin tarjoamista kansainvälisistä mahdollisuuksista.”

Ramboll tuottaa laaja-alaiselle asiakaskunnalleen suunnitteluun, rakentamiseen, tuotekehitykseen ja ylläpitoon liittyviä konsultti- ja asiantuntijapalveluita. Viime aikoina Ramboll Finlandissa on paiskittu hommia esimerkiksi pääkaupunkiseudun kehittämisen parissa: yritys on mukana niin Länsimetrohankkeessa, Kaivopuiston peruskorjauksessa kuin Keski-Pasilan alueen suunnittelussakin. Tuomi Yhtiöiden osto vahvistaa entisestään Rambollin viime vuosina kasvanutta talotoimialaa.

– Työnkuvani säilyy samana, mutta tulevaisuudessa pääsen varmasti mukaan yhä monipuolisempiin projekteihin. Olen kiinnostunut myös Rambollin tarjoamista kansainvälisistä mahdollisuuksista. Tiedän, että Suomen ja muun maailman toimipisteiden välillä on harjoitettu esimerkiksi työntekijävaihtoa. Pitää vain olla itse aktiivinen, Timo Torkkeli kertoo.

Myös kansainväliset projektit tuovat lisäväriä ja uusia näkökulmia työhön, sillä suunnittelun tavoitteissa voi olla suuriakin eroja eri maiden välillä.

– Suomessa vaikkapa käyttöveden säästäminen ei ole prioriteettilistan kärjessä, koska siitä ei ole pulaa. Jossain Saudi-Arabiassa tai Isossa-Britanniassa tilanne on kuitenkin ihan toinen. Siellä panostetaan paljon esimerkiksi sadeveden keräämiseen ja käyttämiseen vaikka wc-istuimen huuhteluvetenä.

Onnistunut talotekniikka vaatii yhteispeliä. Torkkeli kertoo tyypillisessä projektissa työskentelevänsä ainakin arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan kanssa, ja usein mukana ovat myös esimerkiksi sisustussuunnittelija ja rakennustontin pinnanmuotojen muokkauksen päälle ymmärtävä geosuunnittelija. Lisäksi laitetoimittajilta saadaan tarvittaessa tukea.

– Sosiaalisia taitoja kyllä tarvitaan, koska projektityöhön liittyy paljon ihmisten välistä sopimista, organisointia, aikataulutusta ja sovittelua. Lopulta onnistunut hanke palkitsee, Torkkeli toteaa.

 

^ Sivun ylälaitaan

Ramboll

Digium

Ramboll tarjoaa suunnitteluun, rakentamiseen, tuotekehitykseen ja ylläpitoon liittyviä konsultti- ja asiantuntijapalveluita talo-, infra-, teollisuus-, energia- sekä vesi- ja ympäristötoimialoilla ja johdon konsultoinnissa.

Rambollissa työskentelee maailmanlaajuisesti noin 9000 ja Suomessakin lähes 1200 asiantuntijaa. Tule mukaan voittajajoukkueeseen!

www.ramboll.fi