Meltwater

 

Tärkeintä on hyvä draivi

Meltwaterissa jokainen työntekijä tietää, mikä on seuraava uraporras ja
kuinka sille kiivetään.

Kansainvälisesti jo vuosikymmenen ajan toiminut Meltwater Group on yksi maailman nopeimmin kasvavista Software as a Service -yrityksistä. Se aloitti sähköisen median seurantapalvelun tarjoamisen Suomessa muutaman hengen porukalla alkuvuodesta 2008. Sittemmin sekä palveluskaala että henkilöstön määrä ovat kasvaneet huomattavasti, ja Meltwaterin asiakkaana on jo lähes tuhat suomalaista organisaatiota aina pienistä järjestöistä pörssilistattuihin yrityksiin.

”Hommia
paiskitaan antaumuksella,
mutta työn pitää
olla myös
hauskaa.”

– Päivittäistä työtämme leimaa kaksi asiaa: asiakastapaamiset ja tiimityöskentely. Jotta voisimme aidosti ymmärtää asiakkaiden tarpeet ja tuoda palveluillamme heidän liiketoimintaansa lisäarvoa, meidän täytyy käydä jatkuvaa keskustelua asiakkaiden kanssa, Meltwaterin yhteisöpalveluista Suomessa vastaava PIETARI SUVANTO korostaa.
Yrityksen henkilöstön keski-ikä Suomessa on 28 vuotta, ja se myös näkyy.

– Meillä on nuorekas ja yrittäjämäinen meininki. Hommia paiskitaan antaumuksella, mutta työn ja yhdessä tekemisen pitää olla hauskaa, kuvaa sosiaalisen median seurantapalvelusta Suomessa vastaava MARKUS TANDEFELT.

– Kerran viikossa kokoonnutaan toimiston yhteiselle aamiaiselle, ja kuukausittain järjestetään jotain isompaa yhteistä aktiviteettia, Suvanto täydentää.
Sosiaalisen median seurantaan ja siitä saatavan tiedon hyödyntämiseen tarkoitetut työkalut ovat Meltwaterin uusin ja nopeimmin kasvava liiketoiminta-alue Suomen markkinoilla. Palveluiden avulla asiakas saa kokonaiskuvan oman brändin ympärillä käytävästä keskustelusta ja voi jakaa tietoa eteenpäin organisaatiossa.

Reipas kasvu mahdollistaa jatkuvat rekrytoinnit. Millaiset tyypit sopivat energisen joukon jatkoksi?

– Kaikilla työntekijöillämme on ylempi korkeakoulututkinto. Tärkeintä on kuitenkin hyvä draivi, kunnianhimo ja aito kiinnostus bisnekseen ja sen kehittämiseen, Tandefelt määrittelee. Kaikille uusille työntekijöille tehdään urasuunnitelmat, joista käy selkeästi ilmi, mikä on seuraava uraporras ja mitä tavoitteita ja vaatimuksia sille nousemiseen liittyy.

– Täällä halutaan antaa ihmisille vastuuta nopeasti: ensin omasta työstä, sitten tiimistä ja seuraavaksi vaikka liiketoimintayksiköstä. Kaikki johtotason rekrytoinnit tehdään talon sisältä, Suvanto huomauttaa.

Kasvavassa yrityksessä uusia, haastavia pestejä myös avautuu ripeään tahtiin, ja kansainvälisyys laajentaa mahdollisuuksia entisestään.

– Suomen toimintoja perustamassa olleista kavereista yksi on tällä hetkellä Meltwaterin hommissa Miamissa ja toinen Australiassa, kertoo Tandefelt.

 

^ Sivun ylälaitaan

Meltwater Group

Meltwater

Meltwater Group on yksi maailman nopeimmin kasvavista Software as a Service -yrityksistä. Sillä on 700 työntekijää viidellä mantereella.

Rekrytoimme juuri nyt kunnianhimoisia uusia kykyjä Suomessa. Löydät hakuilmoituksemme Oikotieltä ja muista työnhakuportaaleista tai osoitteesta www.meltwater.com